Geluk(t) voor iedereen. Het kan!

door mrt 20, 2019Leiderschap, Partnerschap, Transformatie

Vandaag is het United Nations International Day of Happiness. Een mooi moment om je af te vragen wat jij kan doen om meer geluk voor jezelf en anderen mogelijk te maken. Graag delen we – in lijn met onze missie: Geluk(t) voor iedereen! – inspiratie voor meer Geluk(t) in ieders werk en leven.

Geluk(t) voor iedereen – Van Ik naar Wij
Bij veel mensen en organisaties begint het besef door te dringen dat geluk en goede relaties belangrijker zijn dan winst, status en succes. Dit vraagt om een omslag in denken én doen: van een wereld gericht op eigen belang, naar een wereld gericht op gemeenschappelijk belang en collectief welzijn. Een verschuiving van ‘Ik naar Wij’ en Geluk(t) voor iedereen!

Een beweging van ‘what is in it for me’
naar wat is het beste voor iedereen

In de praktijk betekent dit een transformatie van ‘hebben en nemen’ naar het met overgave geven, dienen, delen en verrijken van het leven van de mensen om je heen (familie, vrienden, collega’s, klanten, partners).

Dat is wellicht gemakkelijk gezegd, maar hoe maak je de omslag naar meer Geluk(t) in je werk en leven?

Maak het verschil door zelf het goede voorbeeld te geven:

1. Schuif je eigen belang opzij en ben echt van betekenis voor anderen.

2. Zet jouw talenten in om het verschil voor andere mensen te maken.

3. Wijd je leven aan ‘geven’ in plaats van ‘nemen’.

4. Besteed tijd en energie aan waardevolle relaties.

Als je meer Geluk(t) nastreeft, moet je bereid zijn een ‘service mindset’ aan te nemen; om de behoefte van anderen te vervullen, anderen oprecht te willen helpen, steunen en gelukkig te maken. Het mooie is dat je er zelf ook gelukkiger van wordt en je in positieve zin bijdraagt aan de transformatie van je (werk)omgeving en het leven van vele anderen.

De Waarde van Geluk
Alle onderzoeken laten hetzelfde zien; geluk vergroot ons welzijn. Gelukkige medewerkers zijn productiever, minder vaak ziek en zorgen beter voor klanten. Steeds meer organisaties gebruiken geluk als maatstaf voor succes en dragen daarmee bij aan een wereld waarin mensen een betekenisvol leven kunnen leiden.

Geluk(t) is een keuze!
We kunnen er dagelijks voor kiezen om het verschil te maken, om ons eigen leven en dat van anderen positief te beïnvloeden. Dat kan al met een klein gebaar als een glimlach of een groet naar een (on)bekende, door ongevraagd je hulp aan te bieden of er ’te zijn’ voor iemand die je steun kan gebruiken.

Het enige wat je hoeft te doen, is er elke dag bewust voor kiezen om jezelf en anderen gelukkiger te maken.

Be the reason someone smiles today!

Het mooie is dat geluk aanstekelijk en exponentieel is. Als jij elke dag twee mensen gelukkig maakt, en die weer twee mensen en die ook weer, dan bereiken we in korte tijd miljoenen mensen.

Geluk is het grootst als je het deelt.

Maak het verschil door zelf het voorbeeld te zijn. Deel jouw geluk en verrijk het leven van jezelf en vele anderen.

Veel Geluk(t)!

Alexandra Boon

Alexandra Boon

Geluk(t) voor iedereen door mensen een Thuisgevoel te geven, dat is mijn missie. Als mensen zich in een organisatie thuis kunnen voelen - zichzelf kunnen zijn, zich betrokken voelen en met hun unieke talent van betekenis kunnen zijn voor anderen - ontstaat blijvende vooruitgang voor iedereen. Met onze Leiderschap- en Partnerschap programma’s lever ik graag een bijdrage aan Persoonlijk-, Team-, Klant- en Organisatie Geluk(t); een wereld waar iedereen er toe doet en we samen doen wat er toe doet!

Recente berichten

Proost op Partnerschap!

Proost op Partnerschap!

Het meest Gastgerichte Facilitaire team van Nederland worden, zijn en blijven. Dat is de ambitie van het Gouds Genootschap. Dat (ge)lukt alleen met een duurzaam partnerschap; als je elkaar diepgaand vertrouwt, vergaand samenwerkt en een eenheid bent. Als iedereen...

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Coronatijd of niet met het Gouds Genootschap, een facilitair partnerschap bij de De Goudse bouwen we samen gewoon door. Niet alleen aan een sterkere connectie en integrale samenwerking, maar ook aan innovatie; High Tech én High Touch. In onze laatste online...

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Interview Facto Magazine Deze week staat de Facto-Spotlight gericht op Alexandra Boon van Qmatters. Ze beantwoordt vragen over o.a. haar werk, de trends in Facility Management (FM) en geeft haar toekomstvisie op FM. Wat is momenteel in je werk het belangrijkste...

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Moed is het pad van het Hart We kunnen allemaal wel een beetje meer moed en geluk(t) in ons leven gebruiken. Wat is Moed en hoe helpt het ons? Het Engelse en Franse 'courage' zijn afkomstig van het Latijnse woord 'cor', wat hart betekent. Het maakt direct de essentie...

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

Ontdek de GPS voor Geluk Ben jij nu de versie van jezelf die het meest gezond, gelukkig en succesvol is? Als je hier niet volmondig ja op kunt zeggen, is er een groot potentieel wat je nog kunt ontdekken. Een enorme kans, waar je vandaag nog ja tegen kunt zeggen....

Categorieën