Blijvend meer bereiken met minder moeite – 5 tips

door jun 28, 2020Leiderschap, Purpose

Meer Geluk(t)? Doe minder!

Hoe kun je in deze complexe, snel veranderende wereld, innerlijk gelukkig én blijvend succesvol zijn?

5 Tips om je ontwikkeling een boost te geven en evenwichtig op de golven van verandering te blijven surfen:

Tip 1.  Verwar druk zijn niet met succes

Besef dat altijd maar druk zijn, geen teken is van belangrijk en succesvol zijn. Zie het als een probleem dat moet worden opgelost. Het is een signaal dat je uit balans bent geraakt en dat er iets moet veranderen.

Als je met bloed, zweet en tranen hebt ontdekt dat hard werken niet oplevert waar je van droomt, probeer dan eens moeiteloosheid. Stop met moeten; werk niet meer, maar makkelijker.

Veel mensen geloven dat uiterlijk succes leidt tot innerlijk geluk. Totdat ze er achter komen dat het precies omgekeerd werkt; dat je met Zijn ipv hebben het verschil maakt.

Tip 2. Manage niet je tijd, maar je energie

Blijvend Geluk(t) komt van binnenuit. Moeiteloosheid mét impact bereik je door het vergroten van je Zelfbewustzijn, je innerlijke kracht. En dat kun je ontwikkelen!

Pas als we ons richten op de ontwikkeling van onze binnenwereld, innerlijke rust en ontspanning vinden, kunnen we in de buitenwereld, met en voor anderen duurzaam succesvol zijn.

Zelfbewuste leiders en professionals verwarren succes niet met continue beweging 

Zij managen niet hun tijd, maar hun energie. Ze zijn zich bewust van zichzelf en de drijvende kracht waaruit ze dingen doen.

Tip 3. Kies voor Power ipv Force

Wat is jouw drijvende kracht achter je handelen? Doe jij de dingen bewust, vanuit Power, Zijnskracht, of onbewust vanuit Force, wilskracht?

Oftewel, voelt het leven moeiteloos of eigenlijk best geforceerd?

Je weet of je leeft vanuit wilskracht of Zijnskracht door de inspanning die het je kost én de blijvende impact die je maakt. Maak jij makkelijk het verschil met en voor anderen?

Hoe voel je het verschil tussen Zijnskracht en geforceerde kracht?

Vanuit Power ervaar je Flow, heb je het gevoel dat alles van zelf gaat, het geeft energie.

Wilskracht kost energie, je raakt sneller vermoeid. Hoe dat komt? Vanuit Force beweeg je onbewust tegen iets, buiten jezelf, in. Wilskracht roept tegenkracht en competitie op. Het effect is eerder destructief dan constructief, het verdeelt ipv verenigt. Het zorgt voor een disbalans in jezelf.

Zijnskracht komt van binnenuit. Innerlijke kracht is neutraal, het gaat nergens tegenin.

Het versterkt je persoonlijke balans.

Power vergroot de focus op een oneindig hoger doel, wat bijdraagt aan een betekenisvol leven.

Geforceerde kracht gaat uit van voorbijgaande, tijdelijke doelen. Wanneer die doelen bereikt zijn, ervaar je de leegte van een zinloos bestaan.

Tip 4. Weet wat jou beweegt!

De grondlegger van Flow, Mihaly Czikszentmihalyi, ontdekte dat veel leiders en professionals Flow ervaren wanneer ze een Purpose, een helder betekenisvol doel, hebben en daarmee een zinvolle bijdrage leveren aan de wereld.

Via groei van ons Zelfbewustzijn kunnen we ons Waarom ontdekken

Leven vanuit Purpose motiveert ons intrinsiek en eindeloos, omdat je bijdrage aan een betere wereld energie geeft. Jouw Waarom geeft je inspanningen betekenis en voldoening en stimuleert verdere groei. Het creëert een gevoel van waar Geluk(t).

Jouw innerlijke kracht, Power met Passie & Purpose, is de bron van levensenergie én creëert positieve impact voor jezelf en anderen.

Anders gezegd, als we ons in het leven focussen op Service en onvoorwaardelijk Geven,  het leveren van een bijdrage ten gunste in plaats van ten koste van anderen, levert dit Geluk(t) voor iedereen op.

Als we ons bijvoorbeeld richten op het verbeteren van het welzijn van de mensen om ons heen, kan ons eigen leven nooit betekenis en energie verliezen. Je ontdekt de kracht van co-creatie en win-win, waardoor het leven mooier en moeiteloos wordt.

Samengevat: weet wat je beweegt, ontdek en leef je Passie & Purpose. Dat levert je veel tijd, levenskwaliteit en energie op!

Tip 5. Breng je energie blijvend in balans

Purpose creëert synergie en Flow. In Flow stroomt de energie. Alles is moeiteloos en efficiënt, je hebt complete helderheid, weet precies wat je moet doen, neemt snel de juiste beslissingen, hebt een perfect gevoel voor timing en opmerkelijke creativiteit.

Door in balans en jezelf te zijn, trek je als vanzelf de juiste mensen en situaties aan, wat de Flow ervaring verder versterkt.

Volgens onderzoekers van McKinsey ben je 5x zo productief als je in Flow bent. Wie wil dat niet?

Kortom: Synergie is de magie. Een bij jou passend betekenisvol doel brengt je in Flow en zorgt voor Geluk(t), het is de ultieme combinatie van plezier en resultaat.

Ontwikkeling in stroomversnelling

Meer bereiken met minder energie draait dus om persoonlijke ontwikkeling; investeren in je innerlijke conditie. Door het vergroten van je Zelfbewustzijn komt je leven in een stroomversnelling. Je voelt verbinding en vertrouwen.

Je ervaart enorme Power, de natuurlijke kracht van jezelf zijn. En het helpt je om, in deze complexe, continue veranderende wereld, innerlijk gelukkig en blijvend succesvol te kunnen zijn.

Je surft evenwichtig mee op de golven van verandering. Vanuit innerlijke kracht vind je balans en vaar je vanzelf de juiste koers. Zo wordt je (werk)leven leuk, natuurlijk en moeiteloos. En is je impact krachtig en blijvend.

Wil jij ook je krachtigste zelf ontdekken en toegang krijgen tot oneindige levensenergie en waar Geluk(t)?

Maak dan een bewuste persoonlijke stap naar binnen. Om vervolgens met je authentieke zelf jouw unieke bijdrage te leveren ten gunste van jezelf en anderen.

Dat is wat diepgaande vervulling geeft, rijk en echt gelukkig maakt. Dat is persoonlijk leiderschap van binnen naar buiten, met Geluk(t) voor iedereen als nalatenschap.

Als jij er ruimte voor maakt, kun je het ontdekken en leven. Wij helpen je er graag bij!

Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor jezelf, je team of organisatie te bespreken.

Alexandra Boon

Alexandra Boon

Geluk(t) voor iedereen door mensen een Thuisgevoel te geven, dat is mijn missie. Als mensen zich in een organisatie thuis kunnen voelen - zichzelf kunnen zijn, zich betrokken voelen en met hun unieke talent van betekenis kunnen zijn voor anderen - ontstaat blijvende vooruitgang voor iedereen. Met onze Leiderschap- en Partnerschap programma’s lever ik graag een bijdrage aan Persoonlijk-, Team-, Klant- en Organisatie Geluk(t); een wereld waar iedereen er toe doet en we samen doen wat er toe doet!

Recente berichten

Proost op Partnerschap!

Proost op Partnerschap!

Het meest Gastgerichte Facilitaire team van Nederland worden, zijn en blijven. Dat is de ambitie van het Gouds Genootschap. Dat (ge)lukt alleen met een duurzaam partnerschap; als je elkaar diepgaand vertrouwt, vergaand samenwerkt en een eenheid bent. Als iedereen...

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Coronatijd of niet met het Gouds Genootschap, een facilitair partnerschap bij de De Goudse bouwen we samen gewoon door. Niet alleen aan een sterkere connectie en integrale samenwerking, maar ook aan innovatie; High Tech én High Touch. In onze laatste online...

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Interview Facto Magazine Deze week staat de Facto-Spotlight gericht op Alexandra Boon van Qmatters. Ze beantwoordt vragen over o.a. haar werk, de trends in Facility Management (FM) en geeft haar toekomstvisie op FM. Wat is momenteel in je werk het belangrijkste...

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Moed is het pad van het Hart We kunnen allemaal wel een beetje meer moed en geluk(t) in ons leven gebruiken. Wat is Moed en hoe helpt het ons? Het Engelse en Franse 'courage' zijn afkomstig van het Latijnse woord 'cor', wat hart betekent. Het maakt direct de essentie...

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

Ontdek de GPS voor Geluk Ben jij nu de versie van jezelf die het meest gezond, gelukkig en succesvol is? Als je hier niet volmondig ja op kunt zeggen, is er een groot potentieel wat je nog kunt ontdekken. Een enorme kans, waar je vandaag nog ja tegen kunt zeggen....

Categorieën