Mensen zijn Puur Potentieel, geen middel!

door sep 9, 2019Leiderschap, Thuisgevoel

Behandel mensen als Puur Potentieel

Als je mensen behandelt als middel ipv potentieel, zul je nooit betrokken, loyale medewerkers – en daarmee klanten – aan je binden.

Veel leiders zijn zo gericht op het bereiken van doelen, dat dit ten koste gaat van het welzijn van mensen. Met verloop, ziekte, burn-out etc. als gevolg.

Moderne leiders geven om mensen en hun welzijn. Maken dit hun top prioriteit.

Ze geven mensen een Thuisgevoel met hun tijd, aandacht, waardering en steun. En stimuleren de ontwikkeling van het unieke potentieel wat elke medewerker in zich heeft.

Wat onderscheidt deze ‘moderne’ leiders van anderen? Ze gebruiken hun emotionele intelligentie (EQ), hun Empathie. Kortom: hun Hart.

EQ en Empathie kun je ontwikkelen. We kunnen allemaal ons hart, onze menselijkheid inzetten en vergroten. Er voor kiezen om de ander te respecteren en oprecht te willen begrijpen.

Empathischer zijn begint met Luisteren. Door met je hart te luisteren, verplaats je je in de gevoelens en de behoefte van de ander en laat je zien dat je echt om de ander geeft.

Zo bouw je aan vertrouwen, betrokkenheid en loyaliteit. En daarmee aan Geluk(t) voor iedereen: het welzijn van mensen en het succes van de organisatie!

Alexandra Boon

Alexandra Boon

Geluk(t) voor iedereen door mensen een Thuisgevoel te geven, dat is mijn missie. Als mensen zich in een organisatie thuis kunnen voelen - zichzelf kunnen zijn, zich betrokken voelen en met hun unieke talent van betekenis kunnen zijn voor anderen - ontstaat blijvende vooruitgang voor iedereen. Met onze Leiderschap- en Partnerschap programma’s lever ik graag een bijdrage aan Persoonlijk-, Team-, Klant- en Organisatie Geluk(t); een wereld waar iedereen er toe doet en we samen doen wat er toe doet!

Recente berichten

Proost op Partnerschap!

Proost op Partnerschap!

Het meest Gastgerichte Facilitaire team van Nederland worden, zijn en blijven. Dat is de ambitie van het Gouds Genootschap. Dat (ge)lukt alleen met een duurzaam partnerschap; als je elkaar diepgaand vertrouwt, vergaand samenwerkt en een eenheid bent. Als iedereen...

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Coronatijd of niet met het Gouds Genootschap, een facilitair partnerschap bij de De Goudse bouwen we samen gewoon door. Niet alleen aan een sterkere connectie en integrale samenwerking, maar ook aan innovatie; High Tech én High Touch. In onze laatste online...

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Interview Facto Magazine Deze week staat de Facto-Spotlight gericht op Alexandra Boon van Qmatters. Ze beantwoordt vragen over o.a. haar werk, de trends in Facility Management (FM) en geeft haar toekomstvisie op FM. Wat is momenteel in je werk het belangrijkste...

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Moed is het pad van het Hart We kunnen allemaal wel een beetje meer moed en geluk(t) in ons leven gebruiken. Wat is Moed en hoe helpt het ons? Het Engelse en Franse 'courage' zijn afkomstig van het Latijnse woord 'cor', wat hart betekent. Het maakt direct de essentie...

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

Ontdek de GPS voor Geluk Ben jij nu de versie van jezelf die het meest gezond, gelukkig en succesvol is? Als je hier niet volmondig ja op kunt zeggen, is er een groot potentieel wat je nog kunt ontdekken. Een enorme kans, waar je vandaag nog ja tegen kunt zeggen....

Categorieën