Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

door jan 22, 2021Leiderschap, Partnerschap, Thuisgevoel

Interview Facto Magazine

Deze week staat de Facto-Spotlight gericht op Alexandra Boon van Qmatters. Ze beantwoordt vragen over o.a. haar werk, de trends in Facility Management (FM) en geeft haar toekomstvisie op FM.

Wat is momenteel in je werk het belangrijkste aandachtspunt tijdens de coronacrisis?
Er voor mensen/ opdrachtgevers ongevraagd zijn. Weten wat er speelt en ze ondersteunen met de (persoonlijke) uitdagingen waar ze tegenaan lopen.

Wat wordt de belangrijkste doorbraak in FM?
Het wordt, versterkt door deze tijd, nog belangrijker dat mensen zich thuis voelen bij zichzelf, elkaar en bij de organisatie. Hierdoor komt er een enorme hoeveelheid potentieel, energie en creativiteit vrij. Dit is nodig om samen (met HR, ICT, M&C) medewerkers een innovatieve en persoonlijke service op maat te kunnen bieden; High Tech én High Touch.

Waar zij je kansen voor FM?
Meer integrale strategische samenwerking, echte win-win partnerships, waarbij alle partners elkaar versterken en waarvan iedereen beter wordt. Hierbij wordt ook het persoonlijk leiderschap van alle betrokkenen versterkt. Als mensen zich in een partnership thuis kunnen voelen; zichzelf kunnen zijn, hun unieke talent kunnen inzetten en zich samen verder kunnen ontwikkelen, ontstaat verbinding en vooruitgang voor iedereen.

Wat is het mooiste/ meest bijzondere project waar je ooit aan hebt gewerkt en waarom?
Moeilijk om een keuze te maken tussen de partnerschap- en leiderschap trajecten die ik mag begeleiden… Als ik echt moet kiezen, is het mooiste traject wat ik heb mogen begeleiden een Leiderschapsprogramma voor 25 ‘Facilitaire Leiders’ van het Radboudumc in Nijmegen.
De ontwikkeling, energie en inspiratie die daar vrijkwam en het rimpeleffect die dit op persoonlijk- , team- en organisatieniveau nog steeds heeft, heeft diepe indruk op mij gemaakt. De bewustwording, kracht en keuzes reiken nl. veel verder, die hebben een effect op het geluk en leven van velen.

Hoe blijf je vitaal?
Vitaliteit is voor mij een resultaat van persoonlijk leiderschap; bewust leven en gebruik maken van je 4 beschikbare energiebronnen:
– Om in balans te blijven werk ik, zeker in coronatijd, gericht aan mijn fysieke, mentale en emotionele conditie en leef zoveel mogelijk volgens mijn waarden en purpose.
– Voor mijn fysieke fitheid, wandel en fiets ik graag in de natuur, loop binnen veel trap, eet vers voedsel en drink veel water.
– Om te ontspannen doe ik ademhalingsoefeningen, reflecteer, leer en lees veel.
– Daarnaast volg en zoek ik bewust contact met mensen die me inspireren en vind het fijn om iets goeds voor anderen te doen, te geven en van betekenis te zijn.

Zo ben ik doelgericht bezig om me fitter, energieker en gelukkiger te voelen. En hierin begeleid en inspireer ook graag anderen.

Grootste gok ooit genomen en hoe is dat uitgepakt?
Ik ben 15 jaar geleden gestart met Qmatters, een netwerkorganisatie met professionals voor de begeleiding van persoonlijke, team- en organisatieontwikkeling. Het voelde niet direct als een grote gok, wel als mooie stap om mijn eigen droom en visie te leven, waarbij ik mijn bijdrage wil leveren aan het geluk(t) van mensen, teams en organisaties.

Onze waarden en pijlers (van toen) blijken actueler dan ooit. Wanneer mensen zich verbinden met zichzelf (Persoonlijk leiderschap), elkaar (Partnership met collega’s, partners en klanten) en de organisatie (Purpose), is geluk(t) voor iedereen gegarandeerd. Ik wil er écht toe doen, dat is waar ik voor ga. Na 15 jaar Qmatters durf ik te zeggen dat het gelukt is.
De focus is nu het realiseren van nog meer impact. Mijn droom is om een bijdrage te leveren aan geluk(t) voor iedereen. Een wereld waar mensen zich thuis voelen en iedereen er toe doet.

 Lees hier het hele artikel in Facto e-zine.

Alexandra Boon

Alexandra Boon

Geluk(t) voor iedereen door mensen een Thuisgevoel te geven, dat is mijn missie. Als mensen zich in een organisatie thuis kunnen voelen - zichzelf kunnen zijn, zich betrokken voelen en met hun unieke talent van betekenis kunnen zijn voor anderen - ontstaat blijvende vooruitgang voor iedereen. Met onze Leiderschap- en Partnerschap programma’s lever ik graag een bijdrage aan Persoonlijk-, Team-, Klant- en Organisatie Geluk(t); een wereld waar iedereen er toe doet en we samen doen wat er toe doet!

Recente berichten

Proost op Partnerschap!

Proost op Partnerschap!

Het meest Gastgerichte Facilitaire team van Nederland worden, zijn en blijven. Dat is de ambitie van het Gouds Genootschap. Dat (ge)lukt alleen met een duurzaam partnerschap; als je elkaar diepgaand vertrouwt, vergaand samenwerkt en een eenheid bent. Als iedereen...

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Coronatijd of niet met het Gouds Genootschap, een facilitair partnerschap bij de De Goudse bouwen we samen gewoon door. Niet alleen aan een sterkere connectie en integrale samenwerking, maar ook aan innovatie; High Tech én High Touch. In onze laatste online...

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Moed is het pad van het Hart We kunnen allemaal wel een beetje meer moed en geluk(t) in ons leven gebruiken. Wat is Moed en hoe helpt het ons? Het Engelse en Franse 'courage' zijn afkomstig van het Latijnse woord 'cor', wat hart betekent. Het maakt direct de essentie...

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

Ontdek de GPS voor Geluk Ben jij nu de versie van jezelf die het meest gezond, gelukkig en succesvol is? Als je hier niet volmondig ja op kunt zeggen, is er een groot potentieel wat je nog kunt ontdekken. Een enorme kans, waar je vandaag nog ja tegen kunt zeggen....

Op jouw lijf geschreven

Op jouw lijf geschreven

Het universele pad naar levensgeluk Valt het jou ook op, hoe verschillend mensen deze corona tijd ervaren en er op reageren? Sommigen lijken immuun voor het virus. Ze bruisen van de energie, creativiteit en levensgeluk, zien volop mogelijkheden en surfen eenvoudig op...

Categorieën