Geluk(t) is een keuze!

door jun 21, 2020Leiderschap, Transformatie

Reageer niet op het leven, creëer het! 


Ben jij een creator van je leven of overkomt het leven jou? J
ij bepaalt!

De transformatie is in volle gang, in onszelf, binnen organisaties en in de samenleving.
Voor veel mensen voelt het als chaos; ze hebben het zwaar met de gevolgen van de pandemie, lijden er onder. Anderen leiden; omarmen de veranderingen en creëren een nieuwe werkelijkheid.

Lijd of Leid jij?

Hoe is dat voor jou, reageer jij op de situatie (vanuit angst) of creëer je je eigen leven (vanuit vertrouwen)? Het gaat niet om goed of fout, het is een verschillende manier van benaderen.

Vanuit reageren, de reactieve gedragsmodus, zijn je hoofd en gedachten leidend. Je leeft van ‘buiten’ naar ‘binnen’. Je probeert de situatie met je kennis en ervaring uit het verleden te ordenen en te controleren. Eigenlijk leef je vanuit schaarste, ben je voortdurend aan het overleven. Je lijdt, vaak zonder dat je het zelf door hebt.

Als je leeft vanuit creatie, vaar je je eigen koers, neem je zelf regie. Je leeft van ‘binnen’ naar ‘buiten’; laat je leiden door je hart en bent creator van je leven. Je leidt; je transformeert en creëert je eigen realiteit, vanuit overvloed.

Hoe je dat doet? Hiervoor is eigenlijk maar één weg: je kiest bewust het pad van potentieel ontwikkeling, vanuit vertrouwen in ongelimiteerde mogelijkheden.

Veel mensen kunnen niet geloven dat er een oneindig potentieel in een ieder van ons aanwezig is en dat je dit eindeloos kunt ontwikkelen. Dat is doodzonde. Waarom? Het is een gemiste kans op waar levensgeluk!

Wat je gelooft, is wie je bent

Als je gelooft dat alles mogelijk is en je je focust op wat je wilt ipv op wat je niet wilt, is alles bereikbaar. Het zit al in je, je hoeft het alleen te (her)ontdekken.

Life is about creating yourself!

Mogelijkheden worden niet gegeven, maar gecreëerd. Jij bent in staat om je eigen geluk te creëren. Je hebt altijd een keuze. Wacht dus niet af en maak de keuze om zelf aan het stuur van je leven te staan, jezelf te blijven ontwikkelen en groeiend Geluk(t) te ervaren.

Ben jij nu de beste versie van jezelf en leef jij je mooiste leven? Als je hier niet volmondig ja op kunt zeggen, is er een enorm potentieel wat je nog kunt ontdekken. Een enorme kans, waar je vandaag nog ja tegen kunt zeggen.

De beste versie van jezelf bestaat! De vraag is of je open staat om dat te ontdekken.

Ga voor de allerbeste versie van jezelf die het meest gezond, gelukkig en succesvol is en waarbij jouw unieke bijdrage ten gunste van anderen het grootst is. Dan creëer je niet alleen Geluk(t) voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Kortom: dan ontstaat Geluk(t) voor iedereen!

Creëer de toekomst

Leiderschap staat voor het gezamenlijk creëren van een nieuw toekomstbeeld. Een nieuw toekomstbeeld vereist dat je open staat om anders te kijken en te blijven leren; bepaalde overtuigingen los durven laten, zodat er iets nieuws kan ontstaan. Dat is de wereld van creatie: je hart volgen, communities bouwen en samen iets moois creëren.

Dit is een tijd van keuzes. Ga jij voor lijden of leiden? De keus is aan jou!

Het verschil zit in wie je de regie geeft, je hoofd of je hart. De uitkomst is schaarste of overvloed. Wat je ook kiest, ben je bewust van de mogelijkheden die je hebt.

Kies jij voor Geluk(t)? Jij bepaalt!

Is je antwoord ja, dan heb je een belangrijke stap gezet. Wil je weten hoe je hierin verdere stappen kunt zetten?

Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden voor jou (en je organisatie) om samen de toekomst te creëren. We begeleiden je graag op jouw weg naar blijvend Geluk(t).

Alexandra Boon

Alexandra Boon

Geluk(t) voor iedereen door mensen een Thuisgevoel te geven, dat is mijn missie. Als mensen zich in een organisatie thuis kunnen voelen - zichzelf kunnen zijn, zich betrokken voelen en met hun unieke talent van betekenis kunnen zijn voor anderen - ontstaat blijvende vooruitgang voor iedereen. Met onze Leiderschap- en Partnerschap programma’s lever ik graag een bijdrage aan Persoonlijk-, Team-, Klant- en Organisatie Geluk(t); een wereld waar iedereen er toe doet en we samen doen wat er toe doet!

Recente berichten

Proost op Partnerschap!

Proost op Partnerschap!

Het meest Gastgerichte Facilitaire team van Nederland worden, zijn en blijven. Dat is de ambitie van het Gouds Genootschap. Dat (ge)lukt alleen met een duurzaam partnerschap; als je elkaar diepgaand vertrouwt, vergaand samenwerkt en een eenheid bent. Als iedereen...

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Coronatijd of niet met het Gouds Genootschap, een facilitair partnerschap bij de De Goudse bouwen we samen gewoon door. Niet alleen aan een sterkere connectie en integrale samenwerking, maar ook aan innovatie; High Tech én High Touch. In onze laatste online...

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Interview Facto Magazine Deze week staat de Facto-Spotlight gericht op Alexandra Boon van Qmatters. Ze beantwoordt vragen over o.a. haar werk, de trends in Facility Management (FM) en geeft haar toekomstvisie op FM. Wat is momenteel in je werk het belangrijkste...

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Moed is het pad van het Hart We kunnen allemaal wel een beetje meer moed en geluk(t) in ons leven gebruiken. Wat is Moed en hoe helpt het ons? Het Engelse en Franse 'courage' zijn afkomstig van het Latijnse woord 'cor', wat hart betekent. Het maakt direct de essentie...

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

Ontdek de GPS voor Geluk Ben jij nu de versie van jezelf die het meest gezond, gelukkig en succesvol is? Als je hier niet volmondig ja op kunt zeggen, is er een groot potentieel wat je nog kunt ontdekken. Een enorme kans, waar je vandaag nog ja tegen kunt zeggen....

Categorieën