Volg je de ontwikkelingen of ontwikkel je jezelf? 

door jun 4, 2020Leiderschap, Purpose, Thuisgevoel

Waarom je je als leider moet blijven ontwikkelen

Waarom is leiderschapsontwikkeling zo belangrijk? En hoe je kun je dat duurzaam doen?

Sterke leiders worden niet geboren, ze ontwikkelen zichzelf voortdurend

Elke leider moet zichzelf blijven ontwikkelen om relevant te blijven, zeker in een wereld die in sneltreinvaart verandert, steeds complexer en onzekerder wordt. Stilstaan is nu zeker achteruitgaan.

Daarbij worden veel organisaties steeds platter en transparanter en daarmee groeit het belang van sterk leiderschap; iemand die, vanuit een heldere visie en een duidelijk doel, verschillende organisatieonderdelen met elkaar weet te verbinden, inspireert en vertrouwen geeft.

Wie bewust blijft werken aan persoonlijk leiderschap neemt regie en verantwoordelijkheid voor zijn eigen (werk)leven en weet veerkrachtig om te gaan met nieuwe, onzekere situaties en tegenslagen. Het vergroot je aanpassingsvermogen, creativiteit en Geluk(t).

Hoe werk je aan persoonlijk leiderschap?

Het begint bij het zicht op jezelf, Zelfkennis. Weten wie je in essentie bent, waar je kracht, talent én potentie ligt. Hoe beter je jezelf kent, hoe gemakkelijker het wordt om leiding te geven aan jezelf en anderen.

Daarbij is het relevant om te ontdekken wat je Purpose is; weten waarom je doet wat je doet, waar je voor gaat en staat en hoe je van betekenis kunt zijn voor anderen.

Het Zicht op je Waarom maakt het mogelijk om de verbinding te leggen tussen je persoonlijke ambitie en het hogere doel van de organisatie. Het is de bron voor betrokkenheid, energie en intrinsieke motivatie. Bovendien werkt het als ethisch kompas; het geeft richting, focus en helpt bij het maken van verantwoorde keuzes.

Leiderschapsontwikkeling draait dus om bewustzijn en authenticiteit, de natuurlijke kracht van jezelf zijn en je thuisvoelen bij jezelf. Als je trouw bent aan jezelf, je eigen waarden en persoonlijke waarom, vind je balans en vaar je vanzelf de juiste koers. Zo wordt leiderschap leuk, natuurlijk en moeiteloos.

Bij leiderschap speelt ook ervaring een rol. Hoe meer ervaring je hebt met het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap, hoe beter je jezelf kent en hoe groter je zelfvertrouwen. Daarom is het belangrijk om voortdurend te blijven werken aan je zelfbewustzijn, balans en groei. Door te blijven leren en reflecteren vergroot je stap voor stap je effectiviteit, invloed en impact.

Wil je weten welke volgende stap jij nu kunt zetten om jouw potentieel verder te ontwikkelen?

Met onze maatwerk Leiderschapsprogramma’s maken we leren leuk én duurzaam. We passen het programma aan op je persoonlijke leerdoelen en de vorm die het beste bij jou past; online, face to face, individueel, in-company of in groepsverband.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor jezelf, jouw team of organisatie te bespreken. We helpen je met alle betrokkenheid graag blijvend vérder!

Alexandra Boon

Alexandra Boon

Geluk(t) voor iedereen door mensen een Thuisgevoel te geven, dat is mijn missie. Als mensen zich in een organisatie thuis kunnen voelen - zichzelf kunnen zijn, zich betrokken voelen en met hun unieke talent van betekenis kunnen zijn voor anderen - ontstaat blijvende vooruitgang voor iedereen. Met onze Leiderschap- en Partnerschap programma’s lever ik graag een bijdrage aan Persoonlijk-, Team-, Klant- en Organisatie Geluk(t); een wereld waar iedereen er toe doet en we samen doen wat er toe doet!

Recente berichten

Proost op Partnerschap!

Proost op Partnerschap!

Het meest Gastgerichte Facilitaire team van Nederland worden, zijn en blijven. Dat is de ambitie van het Gouds Genootschap. Dat (ge)lukt alleen met een duurzaam partnerschap; als je elkaar diepgaand vertrouwt, vergaand samenwerkt en een eenheid bent. Als iedereen...

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Een Win-Win Partnership dat werkt!

Coronatijd of niet met het Gouds Genootschap, een facilitair partnerschap bij de De Goudse bouwen we samen gewoon door. Niet alleen aan een sterkere connectie en integrale samenwerking, maar ook aan innovatie; High Tech én High Touch. In onze laatste online...

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Echte Win-Win Partnerships zijn een Kans voor FM

Interview Facto Magazine Deze week staat de Facto-Spotlight gericht op Alexandra Boon van Qmatters. Ze beantwoordt vragen over o.a. haar werk, de trends in Facility Management (FM) en geeft haar toekomstvisie op FM. Wat is momenteel in je werk het belangrijkste...

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Zo ontwikkel je meer Moed – 7 Tips

Moed is het pad van het Hart We kunnen allemaal wel een beetje meer moed en geluk(t) in ons leven gebruiken. Wat is Moed en hoe helpt het ons? Het Engelse en Franse 'courage' zijn afkomstig van het Latijnse woord 'cor', wat hart betekent. Het maakt direct de essentie...

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

De belangrijkste stap naar Geluk(t)

Ontdek de GPS voor Geluk Ben jij nu de versie van jezelf die het meest gezond, gelukkig en succesvol is? Als je hier niet volmondig ja op kunt zeggen, is er een groot potentieel wat je nog kunt ontdekken. Een enorme kans, waar je vandaag nog ja tegen kunt zeggen....

Categorieën